Opinie: Oli Moni luidt superhoge prijsverhogingen in – Parbode Sneak Peek

Oli Moni, het klinkt de gemiddelde Surinamer als muziek in de oren. Wie is er nu niet blij met een gratis tank brandstof? Oli Moni is door de regering aan de Surinaamse bevolking beloofd, zodat men zonder hoofdpijn naar het werk kan rijden en de kinderen dagelijks gewoon weer melk kunnen drinken en vlees kunnen eten.

Tekst Christa Sluisdom

Maar wacht eens even! De maandelijkse tank gratis brandstof wordt aan uitverkoren middenstanders gegeven (en het hangt van het soort auto dat je rijdt af of je middenstander bent), om hen te beschermen tegen het optrekken van de brandstofprijs in Suriname naar de wereldmarktprijs! De gemiddelde brandstofprijs is in Suriname in augustus 2022 ruim SRD 24 per liter. De wereldmarktprijs voor brandstof was per 1 augustus 1,41 US-dollar per liter. Als de brandstofprijs per 1 augustus 2022 opgetrokken zou worden naar de wereldmarktprijs, dan zou de prijs van brandstof met de huidige wisselkoers van SRD 25 per US-dollar, SRD 35,25 per liter kosten in Suriname.

Nu zijn er zoveel factoren die de wisselkoers doen stijgen in ons geliefd land. We zijn nog helemaal niet uit de benarde situatie die een stabiele wisselkoers tegenhoudt, vooral niet daar we te weinig productie hebben en vele hooggeplaatste figuren zich op regelmatige basis en in groepsverband aan ’s lands financiën vergrijpen.

Lees verder in het oktobernummer van Parbode, nu in de winkel te koop

Wilt u informatie over het afsluiten van een (digitaal) abonnement?

Klik op www.parbode.com/abonneren

The post Opinie: Oli Moni luidt superhoge prijsverhogingen in – Parbode Sneak Peek appeared first on Parbode.

Generated by Feedzy