Ook Britse regering akkoord met overname Chelsea

LONDEN (ANP) – De overname van Chelsea kan definitief doorgaan. De Britse regering is akkoord en heeft de vergunning afgegeven die het mogelijk maakt dat de Engelse club overgaat van de huidige Russische eigenaar Roman Abramovitsj naar een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly. Eerder gaf de Premier League goedkeuring aan de overname, waarmee een bedrag van 4,25 miljard pond (bijna 5 miljard euro) is gemoeid.

Chelsea werd in maart na de Russische inval in Oekraïne te koop aangeboden door eigenaar Roman Abramovitsj. De Rus staat op een sanctielijst van de Britse overheid, omdat hij nauwe banden zou hebben met president Vladimir Poetin. Chelsea heeft daardoor te maken met allerlei restricties.

Voor de overname was nog een speciale verkooplicentie van de overheid nodig en een bevredigende afhandeling van de laatste onderdelen van de transactie, liet de Premier League dinsdag weten. Minister Nadine Dorries van Sport liet woensdag weten dat dat het geval is. "We zijn ervan overtuigd dat de opbrengst van de verkoop niet ten goede zal komen aan Roman Abramovitsj of andere gesanctioneerde personen", zei Dorries op Twitter.

Source