Onrustige nacht Rotterdam met meerdere schietincidenten

Een woning aan de Vuurplaat in Rotterdam werd meerdere malen beschoten. Volgens de politie is daarbij niemand gewond geraakt. Voor de bewoners van het huis is slachtofferhulp geregeld.

Omstanders hoorden rond 02.15 uur meerdere knallen. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat het pand meerdere malen was geraakt. Er is niemand aangehouden.

Waarschuwingsschoten

Ook in het Roel Langerakpark moesten agenten in actie komen. De politie heeft daar waarschuwingsschoten gelost vanwege „een verdacht groepje mensen.” Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen en is er niemand aangehouden.

Politiemannen gingen het park in na een melding over een schietpartij, maar die bleek niet te hebben plaatsgevonden. In het park waren diverse groepen aanwezig die werden gecontroleerd en weggestuurd. Een groepje aanwezigen wilde niet luisteren en gedroeg zich volgens de politie zo verdacht dat agenten zich genoodzaakt voelden waarschuwingsschoten te lossen.

Schietincident

Bij een schietincident op de Rose-Spoorstraat in Rotterdam heeft de politie twee mannen aangehouden. Rond 01.50 uur werd in deze straat geschoten op een auto. De inzittende bleef ongedeerd.

Agenten gingen ter plaatse na een melding en troffen in de nabijgelegen Schietloodstraat twee mannen aan. Volgens de politie worden ze verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Getuigen worden opgeroepen zich te melden, ook zoekt de politie naar camerabeelden van het voorval.

Source