Onderwijs wil particuliere bewaking inzetten op Mulo Noordpool

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft besloten om nu particuliere bewaking in te zetten op Mulo Noordpool en andere scholen. Dit zegt Natasia Bennanon, directeur Administratief en Technisch Beheer (ATB) bij minOWC. “De mensen moeten veilig zijn en have en goed van onderwijs moeten ook veilig zijn,” geeft de ATB-directeur aan in gesprek met Suriname Herald.

Bennanon laat weten dat het besluit om te gaan te werken met de particuliere beveiligingsbedrijven, woensdag, is genomen door de leiding van het ministerie. “Het kan zo niet doorgaan dat spullen van onderwijs worden vernietigd,” merkt ze op.

De onderwijsdirecteur vindt het erg, dat er jongeren zijn die aangeven, dat het ministerie hun speelterrein heeft afgepakt door de bouw van de school. Zij kunnen hierdoor niet meer voetballen, omdat er geen andere mogelijkheid voor ze is in de buurt om te sporten.

“Aan de andere kant is onderwijs ook belangrijk. We begrijpen de mensen, maar zij moeten ons ook begrijpen,” deelt Bennanon mee. Volgens de ATB-directeur heeft ook OS Hanna’s Lust problemen. Ook op deze school vinden er inbraken plaats en wordt de school vernietigd.

“Ik kan stellen dat de omgeving waar deze scholen gevestigd zijn, moeilijke buurten zijn. We moeten extra veiligheidsmaatregelen treffen in deze buurten om de veiligheid te garanderen op de scholen,” haalt ze aan.

Er zal ook contact worden gemaakt met de schoolleiding om ze op de hoogte te stellen dat er nu gewerkt wordt met andere bewakingsbedrijven. “Er is geen sociale controle meer, wanneer dingen gebeuren weet niemand wat, maar dat is ook te begrijpen, want niemand wil slachtoffer worden,” geeft ze aan.

Leerkrachten van Mulo Noordpool hebben onlangs geklaagd over de onveilige situatie op school. Zij worden wekelijks, zelfs dagelijks geconfronteerd met diefstal en vernietiging van het schoolmeubilair. Ook de shutters en schuiframen op school worden kapotgeslagen. Zelfs de lampen in de leslokalen worden meegenomen.

Generated by Feedzy