Onderwijs probeert leerachterstand in te lopen met ‘School in de vakantie’

Om de achterstanden binnen het onderwijs in te lopen heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) gemeend om leerlingen van de basisschool, in de leeftijdsklasse 6-13 jaar, in de vakantie op een ontspannen en creatieve manier bij te schaven. Dit wordt gedaan om een vlotte herstart van het schooljaar in oktober te hebben.

Het officiële startsein voor het pilotproject ‘School in de vakantie oftewel Summer School’ is gisteren door de directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Sherida Zalman-Bergraaf, gegeven op de Openbare Scholen Latour 1 en 2.

Er is bewust gekozen voor diverse openbare scholen in Paramaribo-Zuid en Wanica, omdat deze scholen vanaf de COVID-19-situatie door de overvolle lokalen een achterstand opgebouwd hebben. Deze kinderen konden ook niet dagelijks de school bezoeken.

Voorafgaand aan deze activiteit zijn de probleemgebieden binnen het leerprogramma van taal en rekenen samen met de schoolleiders van de gekozen scholen geanalyseerd en op basis daarvan is er een programma samengesteld. De kinderen zijn er vanaf gisteren terecht tot en met 15 september en wel van maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot half 12.30 uur.

Naast de probleemthema’s van taal en rekenen komen sport en spel, expressie onderdelen en excursie met aardrijkskunde, geschiedenis en natuuronderwijs (AGN) aan de orde. AVO-directeur Zalman-Bergraaf heeft de leerkrachten bedankt die hun bijdrage leveren aan het project.

De locaties van School in de vakantie zijn: OS Latour 1, OS Latour 2, OS Pontbuiten, OS Hanna’s Lust, OS Sunnypoint 1, OS Sunnypoint 2, OS Bomapolder, OS Santodorp 2, OS Wintiwai en OS Santopolderweg.

Source