Olympisch nieuws: BMX’er Connor Fields ontslagen uit het ziekenhuis

De Olympische Spelen zijn op dag 13 aanbeland. In dit bericht vindt u het laatst nieuws vanuit Tokio, met oog voor zowel nationale als internationale prestaties.

Kijk hier voor het complete schema in Tokio.

Klik hier om de volledige medaillespiegel te zien.

BMX’er Fields na zware val ontslagen uit ziekenhuis

2.45 uur: BMX’er Connor Fields is in Tokio ontslagen uit het ziekenhuis, nadat hij eerder op het olympisch toernooi zwaar ten val was gekomen en hersenletsel had opgelopen. De Amerikaanse kanshebber op een medaille miste daardoor de finale.

„Hij gaat nu naar huis, om bij zijn familie en vrienden verder te herstellen”, liet de Amerikaanse wielerbond weten. De 28-jarige renner meldde zelf op Twitter dat thuis ook zijn revalidatie gaat beginnen. „Op dit moment kan ik nauwelijks 5 minuten op mijn benen blijven staan, maar we werken er aan.”

Field won in Rio de Janeiro 2016 goud, dat nu naar de Nederlander Niek Kimmann ging.

Mogelijk dagje minder golf in Tokio

2.42 uur: Het olympisch golftoernooi voor vrouwen wordt mogelijk met een dag ingekort. De weersverwachtingen duiden erop dat er zaterdag, de geplande slotdag, niet kan worden gespeeld. Het zou dan een tropische dag worden met veel onweer boven de baan op de Kasumigaseki Country Club.

„We hebben de deelneemsters gezegd dat ze erop voorbereid moeten zijn dat het toernooi maar drie rondes kent”, aldus de organisatie. „Normaal gesproken willen we een beslissing nemen voordat de derde ronde begint. Maar dat is lastig. Voorlopig hopen we nog dat de verwachtingen er morgen anders uitzien.”

De speelsters zijn inmiddels begonnen aan de tweede ronde. De Nederlandse Anne van Dam heeft een tegenvallende eerste ronde achter de rug.

Source