OBED KANAPE NIEUWE FRACTIELEIDER ABOP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Obed Kanape is door de coalitiepartijen ABOP en PL aangewezen als de nieuwe fractieleider in De Nationale Assemblee (DNA).

Dit besluit is overgenomen tijdens de huishoudelijke vergadering van DNA, eerder deze week.

Kanape komt in de plaats van Dinotha Vorswijk die de overstap maakte naar de regering om minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GGB) te worden.

Binnen de samenwerkende fractie van PL/ABOP waren Vorswijk en Edward Belfort, beiden ABOP-ers, de enige parlementariƫrs met actieve politieke ervaring in DNA. Na de verkiezingen van 2020 werd Vorswijk fractieleider. Nu zij is overstapt naar een andere functie, zou gevoeglijk worden aangenomen dat Belfort de nieuwe fractieleider wordt, maar daar wil de partij niks van weten.

Belfort neemt geen blad voor de mond en levert ongezouten kritiek op de regering waarvan zijn politieke partij deel van uitmaakt. Vooral president Chan Santokhi en ministers komende uit het kamp van coalitiepartner VHP moeten het ontgelden.

Dit tot ongenoegen van de overige coalitiefracties, waaronder ook zijn eigen ABOP. Uit politiek-strategische overwegingen is daarom besloten om niet hem, maar nieuwkomer Kanape als opvolger van Vorswijk aan te wijzen.

UNITEDNEWS

Post Views: 7

Source