NVB zal maandabonnementen aanbieden

Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) zal voor duurzame ontwikkeling maandabonnementen invoeren, die de directe cashflow zullen moeten bevorderen. Dit systeem zal vooral voor scholieren geïntroduceerd worden. Ook wil het bedrijf de controle op de bussen verhogen door het invoeren van een GPS-systeem. “De mensen moeten op de bus kunnen rekenen, wanneer die is uitgetekend,” stelt NVB-directeur Fariyal Renfurm.

De NVB-directie heeft president Chan Santokhi geïnformeerd over acties die in de achterliggende periode zijn ondernomen. Partijen hebben zich ook gebogen over een efficiënter routeonderhoud alsook over het afbouwen van object- naar subjectsubsidie. Er is op 3 augustus een vervolgmeeting geweest tussen de NVB-directie en het staatshoofd.

Renfurm zegt dat aan er aan de president enkele scenario’s zijn gepresenteerd om te komen tot een subsidievermindering. In een later stadium zal ook gekeken worden naar de boothouders. Het nieuwe model, dat volgende week breedvoerig in de regeringsraad gepresenteerd zal worden, moet ertoe leiden dat er een subsidievermindering komt van ongeveer 45 procent.

In de nieuwe tarieven voor passagiers zullen de verhoogde kosten voor benzine, onderdelen, verzekering en keuring meegenomen worden. Om tot een breed gedragen tarief te komen, zal er worden gesproken met de bushoudersbond en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).


Source