NPS zal samenleving en regering vertellen hoe de crisis op te lossen

De Nationale Partij Suriname (NPS) organiseert op 7 oktober een discussieavond over hoe te overleven in de huidige crisissituatie. Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid van de NPS, zei in het programma Bakana Tori op LIM FM dat de NPS bezig is op weg naar de verkiezingen haar maandelijkse discussieavonden te organiseren.

Op deze lezing zal ex-president Ronald Venetiaan als inleider praten over de wisselkoers, hoe het probleem in het verleden is opgelost en hoe te overleven in deze crisissituatie. “Op 8 oktober hebben we de weg gewezen. Dan ligt het aan de regering om de adviezen te nemen of niet”, stelde Pigot.

Hij gaf aan dat de NPS niet alleen praat, maar ook met daden toont hoe het moet. Hij haalde aan dat de wisselkoers jarenlang vrij stabiel was onder ex-president Venetiaan. Het wordt volgens hem tijd om toch wat van de voorbeelden en de richting aan te geven hoe het probleem gezamenlijk opgelost moet worden.

“Zaken los je met beleid op en niet door met vuisten op de tafel te slaan. Wat wij willen zien zijn resultaten middels beleid”, stelde Pigot. Over de opmerking dat niet Venetiaan, maar wijlen André Telting en Humphrey Hildenberg de zaak hersteld hadden, zei Pigot dat hij heel dichtbij Venetiaan werkte en dat de samenwerking tussen de ex-president, Telting en Hildenberg sterk was.

“Het was er één op basis van vertrouwen en de drie monetaire autoriteiten hadden elke week een bijeenkomst op het kabinet en spraken af wat te doen, wat betaald kon worden en wat niet”, sprak Pigot. Zo was toen besloten dat de kinderbijslag en de AOV niet verhoogd zou kunnen worden, omdat dat de koers omhoog zou stuwen. Besloten is de koers stabiel te houden zodat de mensen met weinig geld toch konden uitkomen. ”De drie mensen hebben het samengedaan”, zei Pigot.

Hij haalde aan dat de wisselkoers vóór 7 oktober niet zal dalen tot 20 of 10. De overheid heeft wel maatregelen genomen. De hoop is dat de maatregelen werken. Echter is er ook productie en export nodig om de koers terug te brengen. Pigot benadrukte dat de NPS in de coalitietop wel een bijdrage levert en aangeeft welke richting we zouden moeten gaan, maar dat de regering uiteindelijk bepaalt welke richting men opgaat.

Generated by Feedzy