NPS ondanks afwijzing bereid te bemiddelen

De Nationale Partij Suriname (NPS), heeft kennisgenomen van het standpunt van de Organic Movement dat zij in dit stadium geen behoefte heeft aan een bemiddelingspoging vanuit de partij. Organic Movement heeft gisteren duidelijk gemaakt, dat zij geen behoefte heeft aan een bemiddelingspoging van de NPS. Volgens de NPS is het nodig aan te geven, dat de partij zich terug kan vinden  in enkele door de actievoerders genoemde issues, die direct de aandacht van de regering behoeven. Verder deelt de NPS de bezorgdheid die in de gemeenschap heerst over de ontstane impasse tussen de regering en de actievoerders.

Dit onderkennend, heeft de partij onmiddellijk positief gereageerd op het verzoek tot bemiddeling dat gedaan is vanuit delen van de Organic Movement.

De partij heeft toen enkele vooraanstaande leden en geestelijken bereid gevonden om in de bemiddelingscommissie zitting te nemen. de NPS stelt, dat zij altijd het pad van bemiddeling en dialoog zal blijven bewandelen in het belang van ons geliefd land. ‘’Wij dienen al het mogelijke te doen om verdere escalatie te voorkomen, welke ons land enorme schade kan berokkenen. Wij roepen eenieder op de acties vreedzaam te laten verlopen. Daarnaast blijven wij bereid, zodra dat weer aangegeven wordt een poging tot bemiddeling te doen‘’, aldus NPS-voorzitter Gregory Rusland in een verklaring.

De NPS heeft een commissie bereid gevonden om rond de tafel te gaan zitten met vertegenwoordigers van de actievoerenden. Zaken zullen in kaart gebracht worden en met de bevindingen zal de regering benaderd worden om zo uit de impasse te geraken.

In de commissie hebben zitting: Roberto Baptista, Ruth Wijdenbosch en de geestelijken bisschop Karel Choennie, Michael Persaud en Diana de Graven.

The post NPS ondanks afwijzing bereid te bemiddelen appeared first on DE WEST.

Source