Noorse tennisser Ruud in drie sets langs Berrettini op US Open

NEW YORK (ANP) – Tennisser Casper Ruud heeft zich ten koste van Matteo Berrettini verzekerd van een plek in de halve finales van de US Open. De als vijfde geplaatste Noor had aan drie sets voldoende om zich te ontdoen van de Italiaan, de nummer 13 van de plaatsingslijst: 6-1 6-4 7-6 (4).

Berrettini had bijna twee sets niets in te brengen in het Arthur Ashe Stadium. Hij keek na ongeveer een uur tegen een achterstand van 6-1 en 5-1 aan en een pijnlijke nederlaag dreigde. Berrettini, die veel onnodige fouten produceerde, kwam echter terug tot 5-4 en nam in de derde set een 5-2-voorsprong. Bij die stand miste hij echter twee setpunten, waarna het niet veel later aankwam op een tiebreak. Daarin benutte Ruud na 2 uur en 35 minuten zijn derde matchpoint met een goede forehand.

In de halve eindstrijd neemt Ruud het op tegen de winnaar van het duel tussen de Australiër Nick Kyrgios en Karen Chatsjanov uit Rusland.

De 23-jarige Ruud was op de US Open nog nooit voorbij de derde ronde gekomen, Berrettini reikte drie jaar geleden tot de laatste vier.

Source