Nog geen sprake van 3e coronaprik in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- In sommige landen wordt er een derde vaccinatieprik toegediend tegen de deltavariant, maar in Suriname zal dat pas gebeuren op advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Dit zegt BOG-arts Vern Nanhoe, die benadrukt dat het naleven van de Covid-19-maatregelen en vaccinatie nu extra van belang zijn met de aanwezigheid van de deltavariant van het coronavirus in Suriname.

Activiteiten zoals afgelopen weekend bij de Hermitage Mall mogen niet meer gebeuren. Vooralsnog worden de regels nog niet verscherpt, maar dat zal afhangen van de dagelijkse cijfers.

De Delta-variant van het coronavirus is op dit moment de besmettelijkste variant in de wereld en is reeds in meer dan 131 landen vastgesteld. Deze Covid-19-variant heeft de overhand in zowel Nederland als de Verenigde Staten van Amerika.

Dit eerste Surinaamse geval betreft een 7-jarig kind dat op 9 juli van vakantie terug was gekomen uit Nederland. De vader was in Nederland ziek geweest en was daar positief getest. Drie dagen na aankomst in Suriname vertoonde het kind klachten en werd onderzocht. Men nam een swab af voor een corona PCR-test.

Gezien haar recente bezoek aan Nederland werd haar positieve sample geplaats bij de surveillance samples voor nader onderzoek op coronavarianten.

De andere familieleden van het kind zijn ook onderzocht en bij geen van ze werd het coronavirus aangetoond. Er zijn dus geen tekenen van verdere besmetting. Door goede isolatie en quarantaine van de huisgenoten en contacten is het dus bij deze patiënt gebleven, meldde de Communicatie Dienst eerder deze week.

Source