Nieuwe flexflitsers moeten aantal ongevallen terugdringen

Het Openbaar Ministerie gaat vijftig nieuwe verplaatsbare flitspalen plaatsen. Automobilisten in Hoorn, Bergen op Zoom, Amsterdam, Venlo en Soest passeren binnenkort die nieuwe zogeheten flexflitsers.

De nieuwe flitspalen staan twee maanden lang 24 uur per dag aan om de maximumsnelheid van auto’s te controleren. Er is geen stroomvoorziening nodig voor de palen, de accu gaat twee maanden mee.

De vijftig flexflitsers moeten het aantal hardrijders terugdringen en daarmee ook het aantal verkeersslachtoffers. De flexflitsers worden vooral ingezet langs gevaarlijke wegen, daar waar het risico op ongevallen groot is.

Eerste flexflitser

Na een succesvolle proef met de verplaatsbare flitspalen gaat het OM ze nu breder inzetten. De flitspalen bleken een verlagend effect op de snelheid te hebben en gedurende de hele testperiode was er een daling te zien van het aantal snelheidsovertredingen.

Nog voor het eind van dit jaar moeten er twintig palen in gebruik zijn, volgend jaar komen daar nog eens dertig exemplaren bij. De eerste flexflitser wordt dinsdagochtend geplaatst aan de Provincialeweg in Hoorn, daar waar vaak te hard gereden wordt en de afgelopen jaren meerdere ernstige ongelukken zijn gebeurd.

Generated by Feedzy