Nieuw minimum uurloon wordt juni gepresenteerd

Het nieuwe minimum uurloon wordt in juni gepresenteerd. Volgens minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) worden er nu gesprekken gevoerd met de vakbond en andere actoren, waaronder de Loonraad. De bewindsman verzekert dat volgende maand een nieuw minimum uurloon bekendgemaakt zal worden. Er was door de voorganger van minister Mac Andrew, Rishma Kuldipsingh, samen met de Loonraad een bedrag van SRD 15,49 overeengekomen.

Volgens de vakbond is een minimum uurloon van SRD 15,49 per uur niet rendabel in deze periode van economische crisis. Personen kunnen nauwelijks uitkomen met hun huidig salaris. En met de prijzen in de winkels die dagelijks stijgen en de brandstofprijzen wordt het niet gemakkelijker voor de medewerkers.

Ook de private sector had een inbreng over wat het minimum uurloon zou moeten zijn. Dat een minimum uurloon van SRD 8,40 niet meer werkt voor de hardwerkende man of vrouw is meer dan duidelijk. Pas bij het bekendmaken van het nieuwe minimum uurloon zal duidelijk worden als het naar tevredenheid is van de arbeidersklasse.

Source