Nieuw Europees avontuur Vitesse ver weg na verlies in Utrecht

UTRECHT (ANP) – Een nieuw Europees avontuur is ver weg voor Vitesse. De Arnhemmers verloren donderdag in de halve finales van de play-offs met 3-1 bij FC Utrecht. Afgelopen seizoen strandde Vitesse pas in de achtste finales van de Conference League, tegen finalist AS Roma.

De winnaar van de play-offs, waar verder sc Heerenveen en AZ aan meedoen, plaatst zich nu voor de tweede voorronde van de Conference League.

FC Utrecht begon voor eigen publiek voortvarend. De 35-jarige routinier Willem Janssen, die komend seizoen aan de slag gaat als technisch manager van VVV-Venlo, kopte Utrecht uit een hoekschop al in de 3e minuut op voorsprong. Voor Janssen was het al zijn 31e duel in de Europese play-offs. Daarmee is de verdediger recordhouder.

Strafschop

Anastasios Douvikas leek Utrecht in de 7e minuut op 2-0 te zetten, maar het doelpunt van de Griekse spits werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kon het thuispubliek alsnog juichen. Na balverlies van Thomas Buitink kon Othmane Boussaid de bal in de diepte spelen op Sander van de Streek. De middenvelder verraste doelman Jeroen Houwen met een een schot met zijn linkerbeen in de korte hoek.

Vitesse maakte een machteloze indruk en zag Simon Gustafson in de 81e minuut een strafschop benutten. Daarmee leek de return van zondag een soort formaliteit te worden, maar dankzij een late treffer van invaller Patrick Vroegh heeft Vitesse toch nog een beetje hoop.

Source