Newmont zet zich in voor een constructieve dialoog met lokale gemeenschappen

Een delegatie van Newmont Suriname heeft maandag 11 juli een krutu bijgewoond met het Traditioneel Gezag van Pamaka en een groep vertegenwoordigers van de gemeenschapsleden die vorige week betrokken waren bij de wegblokkade bij km. 58 van de weg naar Langa Tabiki, zo laat het goudmijnbedrijf woensdag 13 juli via een persbericht weten.

Het doel van deze krutu was om te luisteren naar de problemen en bezorgdheden die naar voren werden gebracht door enkele leden van de gemeenschap en de groep demonstranten met betrekking tot de Newmont-Pamaka Community Development Stichting (CDF) en andere zaken.

“Het bedrijf is blij dat deze krutu heeft plaatsgevonden en realiseert zich dat er nog follow-up moet worden gedaan om met alle betrokken partijen in gesprek te gaan om een duurzame oplossing voor de bezorgdheden te vinden”, zegt Shirley Sowma–Sumter, Sr. Director External Relations.

Newmont hoopt dat op korte termijn weer een krutu kan worden belegd waar het voltallige Traditioneel Gezag, met aan het hoofd het Groot-Opperhoofd der Paramaccaners, Granman Jozef M. Forster, aanwezig is om de knelpunten en problemen meer in detail te bespreken. Ondertussen heeft het bedrijf de bezorgdheden geïnventariseerd en zal blijven communiceren met het Traditioneel Gezag en de gemeenschap.

In dit proces stelt Newmont voorop dat de kwestie wordt opgelost door middel van constructieve dialoog om operationele interrupties en ook verstoringen in het gezinsleven van onze medewerkers te voorkomen.

“Newmont zet zich in voor een transparante en respectvolle betrokkenheid van belanghebbenden om productieve en gezonde relaties met lokale gemeenschappen op te bouwen en samen te werken om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van verantwoorde en duurzame mijnbouw. Onze leidende principes zijn om te voldoen aan geldende wet- en regelgeving, inclusief onze Gedragscode, waarden en normen”, aldus het bedrijf.

Source