’Nederlandse toeriste (19) verkracht op Kreta, vier Duitsers opgepakt’

De Duitse jongens stonden dinsdag rond het middaguur al voor de rechter, meldt het Griekstalige medium Flashnews. De verdachten ontkennen de beschuldigingen die tegen ze zijn geuit.

De verkrachting zou zondagnacht zijn gebeurd. De twee jonge Nederlandse vrouwen, 19 en 22 jaar oud, gaven aan dat ze na een avondje stappen in een bar tijdens hun zomervakantie in het populaire Chersonissos waren meegegaan met de Duitse toeristen.

Toilet

De 19-jarige werd in een mannentoilet, zo verklaarde ze volgens onder andere de Greek City Times aan de lokale politie, verkracht door een 23-jarige Duitser. Een 21-jarige Duitser probeerde haar 22-jarige vriendin ook te verkrachten, maar zij slaagde erin hem van haar af te houden. Twee andere Duitse vrienden van de aanvallers waren ook aanwezig, maar zouden niet hebben meegedaan.

Nadat onze jonge landgenoten zich hadden gemeld bij de politie om aangifte te doen van het seksuele geweld, werden de vier Duitsers opgepakt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt geen melding te hebben ontvangen van de beide slachtoffers. „Als ze dat alsnog doen, krijgen ze zeker bijstand van ons als ze dat willen”, laat een woordvoerster weten.

Source