Nederlandse tennissters missen ook Hartono tegen Frankrijk

AMSTERDAM (ANP) – De Nederlandse tennissters kunnen tijdens de ontmoeting met Frankrijk in de play-offs van het toernooi om de Billie Jean King Cup ook niet beschikken over Arianne Hartono. De 26-jarige Groningse, nummer 193 van de wereld, kampt met een blessure.

Captain Elise Tamaëla heeft Hartono vervangen door Lexie Stevens, de nummer 462 van de wereld. De rest van de selectie bestaat uit Lesley Pattinama-Kerkhove, Suzan Lamens en dubbelspecialiste Demi Schuurs. Arantxa Rus, de eerste Nederlandse op de wereldranglijst op plek 115, heeft zich niet beschikbaar gesteld. Rus wil in deze fase van het seizoen nog wat punten sprokkelen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open.

“Ik ben blij dat deze speelsters zich beschikbaar hebben gesteld voor het team”, aldus Tamaëla. “Het wordt een enorme uitdaging om ons te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Qualifiers. Frankrijk heeft een supersterk team met vier spelers in de top 100.”

De Nederlandse ploeg speelt tegen Frankrijk voor behoud in de wereldgroep. De wedstrijden staan op 11 en 12 november op het programma in het Franse Le Portel.

Generated by Feedzy