Nederlandse jongeren vallen landgenoot aan in Italiaanse stad Garda, 18-jarige jongen raakt ernstig gewond

Italiaanse media melden dat een groep Nederlanders na een avondje stappen een 18-jarige jongen zonder reden aanviel. Het zou gaan om vier jongeren in de leeftijd tussen de 20 en 21 jaar. Ze waren onder invloed van alcohol.

Het slachtoffer was die avond met vrienden naar de club geweest. Op de terugweg naar huis bleven de jongeren, die allemaal bij dezelfde vriendengroep horen, hem lastigvallen. Ze scholden hem uit en probeerden hem op te hitsen.

De 18-jarige, die met zijn ouders op de camping verbleef, probeerde de groep te ontwijken. Toen hij de camping op wilde lopen, escaleerde de situatie. De jongens trapten en schopten hem. Pas toen hij bloedend op de grond viel, stopten de jongens. Het slachtoffer raakte hierdoor flink gewond, vooral in zijn gezicht.

De verwondingen zijn in het ziekenhuis gehecht. Het is onduidelijk hoe het met de jongen nu gaat.

De Italiaanse politie was snel ter plekke. Door oplettende omstanders kon de politie de Nederlanders snel opsporen. Of de daders vast zitten, is niet duidelijk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen hulpverzoek ontvangen in deze zaak, meldt een woordvoerster van het departement. „Dus we weten er op dit moment ook niet meer over.”

Excessief geweld onder jongeren neemt toe. Kunnen ouders verantwoordelijk worden gehouden? Dat en meer in een nieuwe aflevering van de podcast Generatie T.:

Source