NDP-assembleelid Lalbiharie verdeelt schoolpakketten in Saramacca

NDP-parlementariër Jayant Lalbiharie van Saramacca zal deze week schoolpakketten verstrekken. Het gaat om 3000 schoolpakketten die verdeeld zullen worden in alle zes ressorten, inclusief de dorpen, van het district.

Met het verstrekken van de schoolpakketten wordt het sociaal contract met de gemeenschap, ondanks het feit dat het DNA-lid in de oppositie zit, voortgezet.

De schoolpakketten zijn vandaag in ontvangst genomen en gesorteerd om verdeeld te worden aan minderdraagkrachtigen. Het gaat om de scholieren van de basisschool, het voortgezet onderwijs junioren (voj) en voortgezet onderwijs senioren (vos).

Het doel van dit project is om de schoolgaande kinderen aan te moedigen voor het nieuwe schooljaar. Daarnaast zal dit project ook een ondersteuning zijn aan de ouders/verzorgers.

De registraties zijn twee maanden terug geweest door de structuren en key persons van Saramacca. “Er is grote behoefte aan schoolpakketten. Omdat wij dagelijks op het veld zijn krijgen we dit soort problemen op tafel. Wij hebben personen geregistreerd ongeacht hun politieke kleur,” zegt Lalbiharie.

Het schooltassenproject is een initiatief van de volksvertegenwoordiger zelf. Hij zal voor de derde keer schoolpakketten verdelen in het district.

Source