Nationaal Leger transporteert meubilair voor scholen Brokopondo

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Defensie heeft meubilair voor twee scholen naar Brokopondo in het Surinaamse binnenland gestuurd.

Het gaat om een kosteloze ondersteuning van het Bureau Civiel Militaire Relaties (Cimir) in samenwerking met het commissariaat van Brokopondo.

Vanuit Paramaribo werd het schoolmeubilair door militairen ingeladen en getransporteerd naar Afobaka. Daar zijn de spullen in boten geladen en verder vervoerd naar de OS Lebi Doti en dependance Baku in het bestuursressort Sarakreek.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Hoe LED lampen ervoor kunnen zorgen dat je dik wordt

Het meubilair is afkomstig van een donatie aan het commissariaat.

De afdeling Cimir, vallende onder de G5 van het NL, probeert zo de civiel militaire relatie uit te zetten en het leger zichtbaarder te maken in alle delen van Suriname waar behoefte is aan de nodige ondersteuning.

Met civiel-militaire relaties wil het ministerie van Defensie ondersteuning bieden aan, een partner zijn in het sociaal programma van de regering evenals aan rechtspersonen en maatschappelijke organisaties.

Dit is ook een van de beleidsgebieden opgenomen in het Beleidsplan 2021-2026 dat in mei van dit jaar door minister Krishna Mathoera is gepresenteerd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source