‘Nationaal Leger heeft sterk leiderschap nodig’

De nieuwe bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, zei gisteren in het radioprogramma ABC Aktueel, dat hij voortgaat op het fundament dat door de vorige generatie is gelegd.

Kioe A Sen zei, dat één van de grootste uitdagingen is, om het leiderschap binnen het Nationaal Leger aan te scherpen. “Met aanscherpen bedoel ik optreden, omdat we ook weten, dat de conflicten, de dreigingen in de wereld steeds complexer worden en daarvoor heb je sterk leiderschap nodig”, aldus Kioe A Sen.

Hij benadrukte dat zolang er sterk leiderschap is, het Nationaal Leger continuïteit kan hebben in beleid, maar ook continuïteit in het uitvoeren van de werkzaamheden conform de grondwet, maar ook op basis van alle regelgeving zowel internationaal als nationaal.

‘’Suriname zit in een economische crisis. De begroting van het ministerie van Defensie wordt grotendeels gebruikt voor de betaling van salarissen’’, zegt Kioe A Sen. Het is volgens hem dan ook een grote uitdaging om met het beperkte budget, de gestelde doelen te realiseren. “Je hebt dus niet alle mogelijkheden om mensen de opleidingen aan te bieden die ze nodig hebben. Dus we gaan het echt aangepast moeten doen”, aldus Kioe A Sen.

Volgens Kioe A Sen heeft het Nationaal Leger als missie, om Suriname te beschermen en de samenleving te ondersteunen. “We zijn geen tegenstander van onze eigen samenleving, want wanneer dreigingen op ons afkomen, hebben we de samenleving nodig om deze dreigingen te overbruggen. Wij zijn niet hier om onze burgers te onder drukken”, aldus Kioe A Sen. ‘’Het Nationaal Leger transformeert zich tot een volksvriendelijk leger, door te investeren in sterk leiderschap en in het personeel.’’

The post ‘Nationaal Leger heeft sterk leiderschap nodig’ appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy