Natio vindt in PEC Zwolle tweede sparringpartner

De tweede tegenstander van de mannen voetbalselectie is bekend. Het nationaal team speelt op 26 september tegen de Nederlandse ploeg PEC Zwolle. De ontmoeting wordt in Zwolle, thuishaven van PEC, gespeeld. Het afgelopen seizoen degradeerde PEC Zwolle vanuit de Eredivisie. De ploeg gaat in de huidige competitie van de eerste divisie aan kop.

Het persmanagementteam van Natio meldt dat de gemeente in Zwolle om veiligheidsredenen geen publiek zal toelaten. Officieel was reeds bekend dat het nationaal team op 22 september tegen Nicaragua zou spelen. Na lang zoeken werd uiteindelijk nog een tegenstander gestrikt. Naar verluidt wil de technische staf onder leiding van interim-bondscoach Aron Winter zoveel mogelijk geselecteerde spelers een kans geven om zich te bewijzen.

Winter zal dinsdag voor de eerste maal de lokale media te woord staan. Het betreft weliswaar een virtuele meeting, aangezien de oefenmeester zich momenteel in Nederland bevindt. De groep van zeventien lokale spelers, die ook deel uitmaakt van de voorselectie, maakte op 2 september een aanvang met de voorbereidingen in aanloop naar deze interland ontmoetingen.

Volgens de Natio-perschef Dion Brunings waren er een aantal kandidaten die zich hadden aangeboden voor de vacante positie. “De cv van Aron spreekt voor zich”, verwijst Brunings naar de prestaties van Winter als speler en coach.

De interim-bondstrainer beschikt over de juiste bagage om deze job aan te kunnen. Volgens Brunings zal deze interlandperiode voor beide partijen (Winter, Tevreden Group/SVB) gelden als oriëntatie. “Na dit traject zullen partijen weer aan tafel zitten en bestaat er zeker een optie voor een vaste aanstelling als bondscoach en daar zijn wij redelijk optimistisch over”, aldus de perschef.

Source