NASA: Opwarming van de aarde versnelt, nog nooit zoveel CO2 in atmosfeer

De hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) in de atmosfeer in april is een record in de geschiedenis van de mensheid. CO2-deeltjes zorgen voor hogere temperaturen door het broeikaseffect. Recente data van de NASA bevestigen de versnelde opwarming van de aarde.

Sinds het begin van de Industriële Revolutie stijgt het CO2-gehalte in de lucht met rasse schreden. Door ontbossing en het verbranden van grote hoeveelheden fossiele brandstoffen, zitten we nu op een hoeveelheid koolstofdioxide in de dampkring, die vier miljoen jaar geleden voor het laatst voorkwam, toen er een warmere periode was, waarin de mens nog niet bestond en de zeespiegel veel hoger was.

De klimaatproblemen lijken alleen maar erger te worden. Door de coronarestricties werden tijdelijk de doelstellingen gehaald, maar de motor draait nu weer op volle toeren. Voor de maand mei worden nieuwe CO2-records verwacht. Wereldwijd wordt veel te weinig gedaan om deze trend te stoppen.

NOS-weerman en meteoroloog Gerrit Hiemstra deelt op Twitter een heel verontrustend bericht van NASA. Uit onderzoek van de ruimtevaartorganisatie blijkt dat de opwarming van het klimaat op aarde doorzet en zelfs versnelt. De weerman pleit dan ook voor het versneld afbouwen van fossiele brandstofgebruik:

Source