NAPS houdt geslaagde ‘Get Together’ voor haar leden

Het Nationaal Albino’s Platform Suriname, NAPS, hield op zaterdag 10 september een ‘Get Together’ voor haar leden. Georgine Baina-Towo, oprichter van het NAPS, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het idee van een ‘Get Together’ vanuit de leden zelf kwam. De leden kenden elkaar via een appgroep, maar hadden nog niet echt kennis met elkaar gemaakt. Daarom wilden zij heel graag bij elkaar komen, vertelt Baina.

Zij geeft verder aan, dat dit een van de doelen is die zij nastreven, “namelijk om albino’s bij elkaar te brengen, zodat zij hun wel en wee met elkaar kunnen delen, elkaar kunnen bemoedigen, zodat ze vooral kunnen groeien over de drempel van hun minderwaardigheidscomplex of de drempel van ik word niet geaccepteerd”.

In totaal waren 22 albino’s aanwezig tijdens de Get Together. Met hun gezinsleden kwam dit op een aantal van 60 personen. “We hebben zelf gekookt en een vrijwillige bijdrage gegeven om de plek en overige kosten te dekken. Het was een heel gezellige en geslaagde dag”, zegt Baina, bij het terugblikken op deze dag. 

SK

Source