Nadal uit Toronto-toernooi door voetblessure

Rafael Nadal trok zich dinsdag terug uit de National Bank Open vanwege een geblesseerde linkervoet die hem maandenlang dwarszat, waardoor zijn voorbereiding op de US Open in de wacht werd gezet.

De 20-voudig Grand Slam-kampioen werd bij de loting op het hardcourttoernooi in Toronto vervangen door Feliciano Lopez, die in de kwalificatie verloor.

‘Ik moet teruggaan en proberen een manier te vinden om weer beter te worden, niet? Uiteindelijk is voor mij (te) genieten van tennis het allerbelangrijkste. Vandaag, met deze pijn, kan ik er niet van genieten”, zei Nadal, een vijfvoudig kampioen in Canada. “En ik geloof echt niet dat ik kansen heb om te vechten voor de dingen waar ik echt voor moet vechten.”

De 35-jarige uit Spanje speelde vorige week op het hardcourt-evenement in Washington, won zijn eerste wedstrijd tegen Jack Sock en verloor zijn tweede van Lloyd Harris – beide in drie sets. Nadal had daar last van de voet.

Dat betekende zijn eerste wedstrijd in ongeveer twee maanden. Na verlies van Novak Djokovic in de halve finale van de Franse Open op 11 juni, zat Nadal vanwege de blessure Wimbledon en de Olympische Spelen in Tokio uit en ging hij ongeveer drie weken zonder te oefenen.

In Washington zei Nadal dinsdag: “Ik leed, vooral in die eerste wedstrijd. En ik had ook last van de trainingen, maar je verwacht altijd een verbetering.”

De US Open begint op 30 augustus in New York.

Nadal miste dat toernooi vorig jaar, maar won het de laatste keer dat hij meedeed, in 2019.

Source