Nadal komt valse start te boven op US Open, verlies zusjes Williams in dubbelspel

Rafael Nadal heeft vrijdag voor de veertiende keer in zijn loopbaan de derde ronde van de US Open bereikt. De 36-jarige Nadal noteerde in de eerste set een laag eersteservicepercentage en sloeg slechts drie winners. De matige opslagbeurten van Fognini hielpen Nadal ook in de derde set. In de vierde set was Nadal eindelijk oppermachtig.

Door zijn overwinning blijft Nadal in de race voor zijn vijfde titel in New York. In de derde ronde wacht Nadal een duel met Richard Gasquet, de nummer 91 van de wereld. Nadal is ondanks zijn gebruikelijke fysieke ongemakken bezig aan een uitstekend seizoen. Bij een titel op de US Open krijgt Nadal het Grand Slam-record steviger in handen.

Zusjes Williams uitgeschakeld in dubbelspel

Serena en Venus Williams werden in de nacht van donderdag op vrijdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbeltoernooi. Voor Serena Williams is het haar laatste dubbelpartij op de US Open geweest. De zusjes Williams boekten in hun loopbaan grote successen in het dubbelspel. In het enkelspel is de veertigjarige Williams nog wel actief op de US Open.

Ze neemt het in de derde ronde op tegen de Australische Ajla Tomljanovic, de nummer 46 van de wereld. Venus Williams werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Belgische Alison Van Uytvanck.

Source