Na 21 jaar weer opleiding tot rij-instructeur

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op 9 mei in de zaal van de Christus Koningschool, de rij-instructeursopleiding gelaunched. Het hoofd van de afdeling Verkeer, de hoofdinspecteur van politie Rachel Deekman gaf in haar toespraak aan dat deze opleiding voor de derde maal en wel na 21 jaar wordt gehouden. Verder bedankte zij alle politie- en niet politiemedewerkers die hebben meegewerkt aan dit project.

De gepensioneerde politieofficier Leroy Cadogan heeft in het kort over de geschiedenis van het verkeer in Suriname verteld en deelde daarbij ook zijn ervaringen bij de afdeling Verkeer van het KPS met de participanten. Waarnemend korpschef Ruben Kensen drukte de ongeveer 200 deelnemers op het hart om integer te zijn. Met andere woorden dat zij zich zullen moeten houden aan de gestelde regels om vooral corruptie tegen te gaan en wenste alle participanten verder succes toe.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, gaf te kennen dat de regering gaat investeren in verkeershandhaving. Hierna heeft hij samen met de waarnemend korpschef het lint mogen doorknippen, waarna de opleiding na deze handeling gelijk van start is gegaan.

Source