Misiekaba: “Nog geen besluit over mijn politieke toekomst”

Gewezen NDP-ondervoorzitter André Misiekaba heeft vandaag tegenover journalisten verklaard dat hij nog bezig is met zijn politieke evaluatie. Op basis hiervan heeft de gewezen NDP’er nog geen besluit genomen over zijn politieke toekomst. Misiekaba zegt dat hij met alle partijen tot nu toe heeft gesproken, maar hij weigert aan te geven om welke partijen het gaat. “Wanneer dat moment aanbreekt en indien dat moment aanbreekt zal de samenleving het zeker horen”, aldus Misiekaba.

Op vragen of hij zal terugkeren naar zijn oude partij verwijst hij naar zijn eerdere verklaring die hij aflegde na zijn vertrek van de NDP. Over zijn politieke periode bij de NDP zegt Misiekaba ook geen uitspraken te willen doen omdat hij nog bezig is zijn evaluatie te maken. Wel geeft hij aan dat er dingen zijn die goed zijn gegaan en ook dingen die fout zijn gegaan. Partijpolitiek gezien zijn er verschillende plekken waar hij zijn bijdrage zou kunnen leveren.

Misiekaba, die heel oppervlakkig bleef, zegt dat hij meer ruimte nodig heeft om te beslissen wat hij zal doen en hoe. Hij stelt dat hij bij het nemen van een besluit rekening zal moeten houden met zijn familie en zijn christelijke organisatie.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vandaag tijdens het uitreiken van grondbeschikkingen Misiekaba publiekelijk opgeroepen dat zijn partij ready is om de gewezen NDP-ondervoorzitter te ontvangen. Met Misiekaba bij de ABOP is de zaak naar zeggen van Brunswijk compleet. De oud-parlementariër was aanwezig tijdens het uitreiken van enkele grondbeschikkingen voor bewoners van de Goede Verwachting.

De oud-politicus liet duidelijk weten dat hij zeker in 2023 het besluit zal nemen over zijn politieke toekomst. Over de politieke situatie van het land wil het gewezen assembleelid geen uitspraken doen.

Misiekaba heeft na de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn functie als ondervoorzitter van de NDP neergelegd. Ook zijn DNA-zetel heeft hij teruggegeven aan de partij. Misiekaba heeft in het vorige kabinet ook voor een jaar gediend als minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Generated by Feedzy