Ministerie werkt aan beter structureren onderwijs binnenland

De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) werkt aan het beter structureren van onderwijs in het binnenland. Door de coronapandemie en de wateroverlast is er een enorme achterstand ontstaan in het onderwijsproces. Scholen in het binnenland zullen langzaamaan opengesteld worden. Waar er nog sprake is van wateroverlast blijven de deuren gesloten, zegt minister Marie Levens. Het ministerie wil dat de veiligheid van leerlingen en leerkrachten gegarandeerd is.

Een groot zorgpunt is de hygiëne op de scholen. De troep als gevolg van de overstroming moet nog worden opgeruimd op sommige locaties. Ook aan drinkwater is er nu een groot tekort, want durotanks zijn onder water gelopen, waardoor het water vervuild is.

Volgens de bewindsvrouw moeten leerkrachten voorbereid worden op wat ze zullen aantreffen als ze terug zijn in de dorpen. Er kunnen heel wat ongemakken zijn. Bovendien kan ongedierte zich schuilhouden in de leslokalen of woningen van leerkrachten.

Onlangs heeft minister Levens informatie gekregen uit het binnenland, dat enkele kinderen zonder reddingsvest in de boten zaten. Ze benadrukt, dat dit niet kan en dat de veiligheid altijd in acht moet worden genomen.

Source