Mijensa Rensch maakt job in stijl af

FIFA-assistent-scheidsrechter Mijensa Rensch kijkt met een trots en overweldigend gevoel terug naar haar deelname aan het U-17 meisjes voetbalwereldkampioenschap in India. De Surinaamse maakte haar werk gisteren tijdens de finale tussen titelverdediger Spanje en Colombia in stijl af. Mede door de juiste beslissing van Rensch prolongeerden de Spanjaarden de wereldtitel.

Het werd even stil in het stadion toen de Video Assistant Referee (VAR) een beslissing van de arbiter op aangeven van Rensch dubbel checkte. De Surinaamse had aangegeven, dat de bal over de doellijn was gegaan.

“Ik stond vlak daar en heb wel kunnen zien dat de bal duidelijk over die lijn was gegaan. Alle aanwezige in het stadion waren aan het wachten om te kijken als de beslissing, die ik samen met mijn referee heb genomen correct was.”

Onze landgenoot had het aan het juiste eind. Er volgde een grote opluchting en tegelijkertijd voldoening. “Het is een van de momenten waarvan ik zeg: ‘wow ik heb me goed voorbereid en alles is goed uitgekomen.”

Rensch toont trots haar medaille. Foto: Collectie Rensch

Een wereldtitel stond op het spel, dus was alertheid van de arbiters vereist. Rensch doorstond de test met een dikke voldoende. Ze durft nu groter te dromen en kijkt uit naar het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen volgend jaar in Nieuw-Zeeland. “Mijn eerste stap is om geselecteerd te worden.”

Het wachten is nu op het besluit van de Wereldvoetbalbond (FIFA). “Om eerlijk te zijn, had ik niet durven dromen dat ik zo snel een finale (wereldtoernooi) zou behalen.”

Haar streven was weleens een WK-eindtoernooi te behalen “en nu is het zo ver gegaan dat ik aan twee WK’s heb kunnen participeren.” Volgens de official is dit een droom van elke elite referee (in bezit van een FIFA-badge).

Bovengenoemde prestatie maakte haar speechless. “Het was een emotioneel moment voor mij. Ik weet niet eens hoe ik het moet uitleggen, maar het is gewoon geweldig.”

Rensch is acht jaren actief als scheidsrechter, waarvan ruim zes jaren als FIFA-assistent-scheidsrechter. “Het is de beloning van alle offers die ik heb moeten brengen.”

Generated by Feedzy