Messi licht zijn vertrek bij FC Barcelona toe op persconferentie

Lionel Messi geeft vandaag duidelijkheid over zijn geruchtmakende vertrek bij FC Barcelona. De 34-jarige Argentijn geeft een persconferentie.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Messi bij de club van trainer Ronald Koeman zou gaan bijtekenen. Vrijdag werd echter duidelijk dat het nieuwe contract er ondanks een akkoord niet gaat komen.

Volgens Barcelona wordt de verbintenis tot medio 2026 gedwarsboomd door de regelgeving van La Liga, de koepelorganisatie van het Spaanse profvoetbal. Barcelona gaat gebukt onder een enorme schuldenlast en kan en mag daardoor geen nieuw lucratief contract voor Messi afsluiten.

Mogelijk meldt Messi ook waar zijn toekomst ligt. Paris Saint-Germain lijkt de zesvoudig Wereldvoetballer van het Jaar te gaan overnemen.

Messi speelde in clubverband tot dusver alleen voor Barcelona. Hij kwam tot 778 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarin hij 672 keer scoorde en 305 keer een assist gaf.

Zijn vertrek heeft tot veel teleurstellende reacties geleid in Barcelona. Op zaterdag lieten Koeman en Frenkie de Jong nog weten het te betreuren dat de legendarische Argentijn niet kan blijven.

NU.nl


Source