Messi laat zich voor een deel uitbetalen in bijzondere crypto

Lionel Messi krijgt niet alleen zijn monsterlijke salaris op zijn bankrekening. Ook wordt hij voor een deel uitbetaald in crypto.

Crypto is natuurlijk booming. Er zijn inmiddels zoveel verschillende cryptocurrency dat je de weg kwijtraakt. Ook voetbalclub Paris Saint-Germain heeft zijn eigen betaalmiddel: de PSG Fan Tokens. Deze geeft de club zelf uit. Een deel van zijn tekenbonus krijgt hij gestort in deze bijzondere munteenheid, meldt de club.

Lionel Messi krijgt een deel in crypto

Hoe groot het deel van zijn bonus crypto is, heeft de voetbalclub niet bekendgemaakt. Wel zegt het dat het om een groot aantal gaat. Vermoedelijk heeft Messi een flinke tekenbonus gekregen, omdat hij transfervrij door de Franse club is binnengehengeld.

De bijzondere munt van Paris Saint Germain

Net zoals Messi kunnen ook andere mensen handelen in het bijzondere betaalmiddel van Paris Saint Germain. Net zoals bij andere crypto fluctueert de koers enorm. Toen de Argentijnse wereldster een contract ondertekende bij zijn nieuwe club schoot de koers van 25 naar 60 dollar. Inmiddels is de koers weer gedaald naar 40 dollar.

De crypto van Paris Saint Germain heeft ook een ander voordeel. Het is mogelijk om mee te stemmen bij beslissingen van de club. Overigens hebben die vrij weinig om het lijf. Het is niet dat je bepaalt of een transfer doorgaat of in welk shirt het team gaat spelen. Je kunt met de munt meestemmen voor bijvoorbeeld het doelpunt van het jaar.

Ook Nederlandse clubs actief in de cryptomarkt

Overigens is Paris Saint Germain niet de enige club met een eigen crypto. Er zijn ook een aantal andere voetbalclubs die een eigen digitale munt hebben. Zo hebben Manchester City en AC Milan eigen fan tokens. Ook in Nederland zijn er clubs met hetzelfde idee. Zo bracht Fortuna Sittard afgelopen mij al een eigen crypto uit. Ook Ajax en Feyenoord zijn bezig met het idee. Zij sloten een samenwerking met het Nederlandse cryptocurrencybedrijf Knaken.

Reageer op artikel:

Messi laat zich voor een deel uitbetalen in bijzondere crypto

Source