Medewerkers Sozavo-wijkkantoren leggen werk uit ontevredenheid neer

Medewerkers van de wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) hebben gisteren het werk uit ontevredenheid neergelegd. Op het ministerie lopen heel wat zaken mis voor deze medewerkers. “Wij zullen het niet meer accepteren,” zegt bestuurslid Ramon Soekhai in gesprek met Suriname Herald.

Op het wijkkantoor van Sozavo aan de Industrieweg dupeert een afdelingshoofd, die via de politiek is binnengekomen, de andere medewerkers en dat kan niet. “Het personeel wordt gedupeerd en bedreigd. De bond heeft besloten om naar het kantoor te gaan en de sleutels af te pakken. Die zijn aan de politie afgegeven,” vertelt Soekhai.

Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran heeft de bond ontvangen. Aan de bewindsman is gevraagd om het hoofd van deze afdeling te vervangen, zodat de rust kan terugkeren. “Het maakt voor ons niet uit wie daar gezet wordt, maar die dame willen we daar niet meer,” zegt Soekhai.

Medewerkers van de Sozavo-wijkkantoren hebben het werk neergelegd. Foto: Suriname Herald

Volgens Soekhai heeft de minister een paar beloftes gedaan. Minister Ramsaran heeft verder aangegeven, dat hij de bond volgende week dinsdag weer zal ontvangen. Aan de hand van het gesprek zal de bond bepalen welke stappen er ondernomen moeten worden. De actie wordt niet opgeheven. Er zijn aantal punten die gerealiseerd moeten worden.

Verder geeft het bestuurslid aan dat gratificaties en benoemingen uitblijven. Vanuit het ministerie wordt er niets gerealiseerd. “Er is geen kantoormeubilair. De mensen moeten hun eigen stoelen en tafels meenemen naar het werk. Ook andere kantoorbenodigdheden hebben de medewerkers niet. Er zijn ook geen formulieren en de mensen moeten zelf betalen voor de kopies. Het ministerie geeft niets,” somt Soekhai de knelpunten op.

Source