Medewerkers SLM blij met vertrek De Haan

Marcia Clumper, voorzitter van de Bond Personeel, Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BP-SLM), heeft in het radioprogramma ABC Aktueel  gezegd, dat volgens haar, de bond niet betrokken werd in zaken. ‘’De bond werd  slechts een paar keer uitgenodigd om zijn noden voor te leggen aan het clusterteam van de SLM’’, zegt Clumper. De president heeft volgens haar, destijds aan het crisisteam aangegeven, informatie met de bond te delen.

‘’Werknemers zullen de handdoek niet in de ring werpen, omdat medewerkers en de bond weten wat de potentie van de SLM is. Personeelsleden die werkzaam zijn in die sector en ook een beeld hebben van wat er allemaal om ons heen gebeurt in de wereld, zijn ervan overtuigd, dat er een national carrier nodig is”, aldus Clumper. De bond zal volgens haar blijven inspringen, omdat het bestuur ondersteund door de leden van mening is, dat zaken anders aangepakt zullen worden.

‘’De bond zal het niet meer toestaan dat elke willekeurig management of regering besluiten neemt over het bedrijf en zijn medewerkers’’, stelt Clumper. Zij benadrukt dat het bestaansrecht van de SLM is bewezen. ‘’Maar het is duidelijk, dat het de politiek geweest is die er een potje van gemaakt heeft. Handdoek in de ring werpen vanuit de zijde van de medewerkers en de bond zal dus absoluut niet gebeuren.’’ De bondsvoorzitter doet een beroep op de samenleving, om het traject op hun manier te ondersteunen. Er wordt gezegd dat 80 procent van het herstelplan is gerealiseerd, maar volgens Clumper, is daarvan niets te merken. Intern wordt nagegaan of zaken in het herstelplan daadwerkelijk zijn gerealiseerd.

Het personeel en de vakbond zullen er zegt Clumper, alles aan doen om het bedrijf te laten draaien, zodat de klanten weer vertrouwen krijgen in de SLM. “Voor veel medewerkers bij de SLM  was het een opluchting dat Paul de Haan is vertrokken als directeur. Het was op een gegeven moment niet meer prettig werken onder zijn beleid, omdat er een enorme verdeel- en heerspolitiek heerste binnen de organisatie”, aldus Clumper.

The post Medewerkers SLM blij met vertrek De Haan appeared first on DE WEST.

Source