Manchester City contracteert Grealish voor enorm bedrag

MANCHESTER (ANP) – Manchester City heeft de Engelse international Jack Grealish donderdag overgenomen van Aston Villa. De 25-jarige middenvelder was eerder op de dag al medisch gekeurd en ondertekende vervolgens een zesjarig contract. City deed geen mededelingen over de betaalde transfersom.

De Britse media schreven al enige tijd dat met de veelbesproken deal het enorme bedrag van 100 miljoen pond (117 miljoen euro) is gemoeid. Dat maakt van Grealish de duurste speler in de geschiedenis van de Premier League. Tot dusver was dat de Fransman Paul Pogba, die in 2016 door Manchester United voor 104 miljoen euro werd teruggehaald van Juventus.

Grealish zei ongelooflijk blij te zijn dat hij zich nu kan aansluiten bij de selectie van de Engelse kampioen, die onder leiding staat van de Spanjaard Pep Guardiola. “City is het beste team van het land met een trainer die als de beste van de wereld geldt. Een droom komt uit deel uit te maken van deze club”, zei Grealish op de site van City.

De sierlijke spelbepaler is zeer geliefd bij zijn fans. Die vinden allemaal dat de aanvoerder van Villa veel te weinig speelminuten kreeg tijdens het EK om zijn kunnen te tonen. Grealish stond slechts een keer in de basis en was verder veroordeeld tot invalbeurten.

Aston Villa was al voorbereid op het vertrek van zijn smaakmaker. De Londenaren kochten woensdag ter compensatie de Jamaicaan Leon Bailey (Leverkusen) en Danny Ings (Southampton) voor 35 miljoen per persoon.

Source