Man die ex-vrouw doodde gearresteerd

PARAMARIBO — Henry K., die ervan wordt verdacht zijn 49-jarige ex-vrouw dood te hebben gestoken, is dinsdag door het Regio Bijstandsteam Paramaribo, in de boeien geslagen. Nadat de 57-jarige man maandag de vrouw met een scherp voorwerp had verwond in Commewijne, als gevolg waarvan ze kwam te overlijden, had hij zich uit de voeten gemaakt. Hij hield zich vervolgens schuil in de woning van een vriend in district Wanica, waar hij echter werd opgespoord en aangehouden. Henry K. is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en na zijn voorgeleiding in verzekering gesteld.

De politie berichtte dinsdagmiddag dat Sherida Tjokrokarijo maandag na een steekpartij aan de Commissaris Thurkowweg in Commewijne was overleden. De vrouw was nog door haar familie gebracht naar de RGD-poli van Meerzorg, maar het mocht niet baten. Uit onderzoek van de politie van Meerzorg kwam naar voren dat het slachtoffer twee weken geleden, na ruzie met haar man, haar intrek had genomen in de woning van haar zoon. Maandag begaf de ex-partner zich naar het huis en kwam het tot een woordenwisseling met Tjokrokarijo. Vermoed wordt dat Henry K. daarbij zijn ex-partner met het scherpe voorwerp een diepe steekverwonding heeft toegebracht.

Na de daad verliet hij de locatie. Hij liet daarbij het wapen achter. Het mes is door de politie in beslag genomen. Op het ontzielde lichaam wordt sectie verricht. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek.

Generated by Feedzy