Lions Club Parwani wil huis bouwen voor vrouw met 9 kinderen

GFC NIEUWSREDACTIE- Shardawatie Parbhoepersad woont aan de Mohaber Dwarkasinghstraat te Groningen, Saramacca (Suriname) en verzorgt in totaal 9 kinderen, waarvan de jongste 8 maanden en de oudste 15 jaar is.

Deze kinderen zijn van haar overleden zus en van haar 2 zonen, die zijn achtergelaten voor haar.

De woonsituatie is zeer slecht te noemen: niet genoeg voeding, kleding en schoolbenodigdheden. Ze wonen in een huurhuis dat zeer ongeriefelijk is. De kinderen slapen op matrassen op de vloer. Zelf is de vrouw een nierpatiënt en moet zich 3 dagen in de week laten dialyseren.

Nadat Lions Club Parwani op de hoogte is gebracht van deze zeer erbarmelijke situatie, heeft zij haar leden gemobiliseerd, om mogelijkheden te bekijken om dit gezin te ondersteunen.

De leden hebben onder meer bijgedragen in financiële middelen, levensmiddelen en schoolspullen.

Door tussenkomst van Lion Prakash Daswani is contact gemaakt met stichting Kirpalani die, een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd.

Lionsclub Parwani heeft ook contact gemaakt met de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherien Bansie – Doerga, om de mogelijkheden te bekijken hoe dit gezin verder te ondersteunen.

Zaterdag hebben leden van de club en hun wederhelft samen met de dc van Saramacca een bezoek gebracht aan dit gezin.

De dc heeft ook toegezegd om de mogelijkheden te bekijken waarbij het gezin in aanmerking kan komen voor een bouwkavel.

Lions Club Parwani zal samen met stichting Kirpalani en ander donateurs bemiddelen om een huis voor het gezin op te zetten.

Source