Linda’s geven spectaculaire dansshow

Tekst en beeld Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — “Whooooooo”, juicht het enthousiaste publiek. En dit alleen al bij het binnentreden van de Linda’s van de ‘Adult Dance Sessions’ (ADS). En wanneer ze hun eerste danspasjes laten zien, klinkt het gejuich veel luider. Zo gaat het ongeveer anderhalf uur door. Zo lang duurt de show van deze dansschool.

De première was vrijdag bij Theater On Stage. Fally van Gennip en zijn Linda’s hebben een krachtige show neergezet. Het repertoire bestond uit dansjes die de Linda’s vanaf de start hebben geleerd. Deze hebben ze geperfectioneerd en vrijdag en zaterdag aan het publiek laten zien. Dit weekend zijn er nog twee shows.

Er is een variatie van muziek en dansstijlen: reggaeton, dancehall, Afro en andere moderne stijlen. De Linda’s hebben zelf heel erg genoten van hun optreden. Dat was vooral te merken aan hun gezichtsuitdrukkingen en de manier waarop zij zich voortbewogen. Door het gejuich en de aanmoedigende woorden van het publiek raakten ze nog meer gemotiveerd om zich in te leven in de dans.

Voor Abigail Sisal, één van de eerste Linda’s bij ADS, was het gesneden koek. Zij was niet nerveus, maar juist ongeduldig om het podium op te gaan. “Om na heel lang weer op het podium staan, heb ik als heel goed ervaren.”

‘Er is extra druk wanneer je on stage bent, maar al met al geniet ik zowel op het podium als tijdens de lessen’

Kelly Chelius

Interesse gewekt

Ook Kelly Chelius heeft een goede ervaring gehad. Alhoewel zij een beetje nerveus was, is het heel goed gegaan. “Er is extra druk wanneer je on stage bent, maar al met al geniet ik zowel op het podium als tijdens de lessen.”

Chelius mist geen enkele les. In tegendeel wil ze soms langer dansen. Zij was één van de mensen die aan Van Gennip vroeg de dansjes verder te brengen dan een videootje op social media. En hij heeft geluisterd. “Ik heb altijd van dansen gehouden. Als klein meisje kon ik helaas niet meedoen, maar toen ik ADS zag, zou en moest ik me aansluiten. En ik heb er totaal geen spijt van.” Barbie Binda heeft zich heel erg ingeleefd in haar optreden. In het verleden heeft ze klassieke Bollywood dans gedaan. Maar ze had altijd al interesse in een andere dansstijl. Nadat zij bij een vriendin zag dat die dansjes postte, raakte ze geïnteresseerd in waar ze vandaan kwamen en besloot ze zich aan te sluiten. “Ik ervaar deze stijl als heel erg leuk, want het is iets heel nieuw voor mij, alhoewel ik Westerse muziek altijd interessant heb gevonden. Daarom beveel ik andere dames aan zich ook in te schrijven bij ADS, want het is een hele goede ontspanning.”

Generated by Feedzy