Lid van verkrachtersbende aangehouden door RBTP

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op vrijdag 15 juli de verdachte Jufar G. aangehouden tijdens bouwwerkzaamheden op een adres te Latour, waarna hij werd overgedragen aan de politie van Latour.

De verdachte wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verschillende strafbare feiten onder andere verkrachting, die in groepsverband is gepleegd. De bende zag kans op vrijdag 15 juli het minderjarig slachtoffer J.A.(13) na school op slinkse wijze te hebben ontvoerd en verkracht. Dit geschiedde tegen haar wil in een aanbouwzijnde woning.

De informatie had de politie reeds bereikt dat de bende tijdens en na schooluren minderjarige meisje lastig valt, en ook dat de ouders van twee slachtoffers N.K. en J.J. die eerder verkracht zijn geworden ook aangifte hebben gedaan op het politiebureau. Het gaat nu om het derde meisje dat door deze groep mannen is ontvoerd, waarna zij werd verkracht.

De informatie werd door de leden van RBTP uitgewerkt, waarna het hun lukte om de verdachte Jufar G. aan te houden.Bij de aanhouding verklaarde hij de slachtoffers N.K en J.J. te kennen, maar ontkende dat hij J.A. niet kent.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie van Latour hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompanen zal worden gewerkt.

The post Lid van verkrachtersbende aangehouden door RBTP appeared first on Korps Politie Suriname.

Source