Lichaamstaalexpert over Amber Heard: ‘Ze meent 95 procent van wat ze zegt’

In de geruchtmakende rechtszaak die Johnny Depp (58) heeft aangespannen tegen zijn ex Amber Heard (36), kwam deze week Heard voor het eerst aan het woord. Speelde ze toneel, zoals Depps advocaten beweren, of waren haar emoties echt. In HLN vertelt een lichaamstaalexpert wat ze zag,

“Op basis van de fragmenten die ik gezien heb, denk ik oprecht dat het niet om een ingestudeerde act gaat,” begint expert Dana Ketels. “Dat kan bijna niet, omdat de emoties gecombineerd zijn en elkaar zo snel opvolgen. Ik zou zeggen dat haar gedrag voor 95 procent in overeenstemming was met haar woorden.”

Ketels gaat verder: “Ook wanneer ze de rechter vertelde dat het verschrikkelijk is om alles tijdens het proces opnieuw te moeten beleven, toonde ze oprecht verdriet. En wanneer ze sprak over hoe Johnny plots kon veranderen in ‘dat andere, afgrijselijk ding’, knikte ze en ging haar hoofd op en neer: een onbewuste bevestiging van haar woorden. Op dat moment kwam er ook enorm veel spanning op haar lippen.”

Overdreven emoties
Maar niet alles is echt, oordeelt Ketels. Soms overdrijft Heard. “Het viel mij op dat haar emoties op een bepaald moment ‘uitvergroot’ leken. Toen ze tijdens haar getuigenis de zin ‘hij was de liefde van mijn leven’ uitsprak, toonde ze verdriet en kneep ze haar ogen dicht, zoals ook een verdrietig kind dat zou doen. Op dat moment ging voor mij de alarmbel af, want die emotie leek aangedikt. Bovendien trekt ze haar neus op, wat wijst op afkeer én schudt ze ‘nee’ met haar hoofd, waarmee ze dus onbewust ontkent wat ze zegt. Ik ben dus geneigd te zeggen dat we die uitspraak niet moeten geloven.” 

De afkeer overheerste volgens de expert bij de actrice. Zoals toen ze vertelde dat Johnny “haar vagina onderzocht, op zoek naar cocaïne”. “Daar komt ook kwaadheid aan te pas, maar vooral veel afkeer. Ik zie haar wenkbrauwen naar beneden gaan en ze zet haar lippen op elkaar. “

Source