Levens: Peneux heeft zijn werk keurig gedaan

14 Aug, 00:32

De directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), Robert Peneux, heeft besloten zijn functie neer te leggen. Dit heeft hij schriftelijk meegedeeld aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Levens had hem te kennen gegeven dat per 1 september de overeenkomst met hem zou worden beëindigd. Peneux heeft hierna ervoor gekozen om zelf op te stappen.

Minister Levens antwoordde op een vraag tijdens een persconferentie van de regering vrijdag, dat Peneux niet kan worden ontheven omdat hij geen ambtenaar is. Er is een overeenkomst met hem om een aantal zaken op het IOL door de voeren. “Dat heeft hij keurig gedaan. Hij heeft bijzonder veel werk verricht in de afgelopen 19 maanden, maar hij heeft zijn overeenkomst zelf beëindigd en daar hebben wij gewoon respect voor”, zei de bewindsvrouw.

Levens merkte op dat er een aantal persoonlijke zaken zijn “en er speelt ook een beetje politieke druk. Daar heeft hij niet mee willen omgaan”. Docenten op het IOL hebben de minister een brief geschreven waarin ze om duidelijkheid vroegen over de beëindiging van het dienstverband met Peneux als directeur. Peneux was in januari 2020 via een sollicitatieprocedure aangesteld als directeur. Er is een arbeidsovereenkomst met hem gesloten, na goedkeuring door de toenmalige Raad van Ministers.

Advertenties

Saturday 14 August
Friday 13 August
Thursday 12 August

Source