Kyiv komt met verwarmingspunten voor inwoners na Russische aanvallen

De Oekraïense hoofdstad Kyiv krijgt meer dan duizend verwarmingspunten. Generatoren zorgen op die plekken voor warmte. De verwarmingspunten moeten inwoners beschermen tegen kou als het stadsverwarmingssysteem wordt uitgeschakeld door de aanhoudende Russische bombardementen. Maandag kwamen delen van Kyiv zonder water en elektriciteit te zitten na nieuwe Russische aanvallen. Inmiddels zijn water- en stroomvoorzieningen er grotendeels hersteld, maar Klitschko waarschuwde dinsdag nog dat de stroom soms nog uitgeschakeld zal worden.

De hoofdstad kampt met aanzienlijke tekorten in de stroomvoorziening door de schade die Russische raketten hebben aangericht. Zo’n zestienduizend huishoudens zouden nog altijd geen elektriciteit hebben. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, houdt er rekening mee dat dit nog twee weken het geval zal zijn.

Rusland heeft de afgelopen weken zijn raket- en droneaanvallen op het buurland opgevoerd, nadat Moskou de Oekraïense regering had beschuldigd van een explosie op de Krimbrug. De Oekraïense energievoorziening is vaak het doelwit geweest.

Generated by Feedzy