Krachten nodig bij stichting voor mishandelde vrouwen

door Arjen Stikvoort

PARAMARIBO — Stichting Sticris komt krachten te kort. De organisatie die vrouwen met kinderen opvangt, omdat zij slachtoffer zijn van huiselijk geweld- met name partner geweld, luidt roept om hulp. “De situatie is niet uitzichtloos, maar wij hebben extra krachten nodig. Wij zouden van de overheid maatschappelijk werksters en ander personeel krijgen, maar dat verloopt nog niet geheel vlekkeloos. De overheid heeft namelijk zelf ook een gebrek aan vooral maatschappelijk werksters,” zegt de voorzitter van Sticris Heidy Cederboom.

Cederboom geeft aan dat voor een geoliede organisatie één leidinggevende en twee maatschappelijk werksters gewenst is. Er is nu één maatschappelijk werkster in dienst. De managementtaken en ondersteuning en de begeleiding worden nu tijdelijk opgevangen door bestuursleden.

‘De Sticris crisisopvang voorziet in een grote behoefte in de samenleving. Er zijn helaas nog steeds vrouwen die bij ons aankloppen die om veiligheidsredenen niet meer thuis kunnen blijven wonen’

Voorzitter Sticris Heidy Cederboom

Sponsoring

De maatschappelijk werkster in dienst bij Sticris wordt voor maximaal een jaar door een sponsor betaald. Niet alleen schort het aan personeel; ook op financieel vlak moet Sticris creatief zijn. “Wij zijn voortdurend op zoek naar sponsoring om met name de overige exploitatiekosten- anders dan personeelskosten- van het tehuis te kunnen blijven betalen. Dat lukt, zij het met heel veel inspanning, aardig,” aldus Cederboom tegenover de Ware Tijd. De exploitatie financieren wij via sponsoren met wie wij een sponsorovereenkomst zijn aangegaan en die voor een jaarlijkse variërende bijdrage een kamer adopteren.

Cederboom is blij dat de crisisopvang zich tot nog toe goed redt ondanks het personeelstekort. “Want de Sticris crisisopvang voorziet in een grote behoefte  in de samenleving. Er zijn helaas nog steeds vrouwen die bij ons aankloppen die om veiligheidsredenen niet meer thuis kunnen blijven wonen. Tijdens het opvangtraject, dat gemiddeld tussen de drie en negen maanden duurt, krijgen de cliënten psychologische steun en (maatschappelijke) hulp om weer op een goede en ‘veilige’ manier een thuis in de samenleving te vinden. Sinds vijf maanden krijgt Sticris volledige ondersteuning van de overheid (Ministerie van Justitie en Politie) voor een 24- uurs beveiliging van de vrouwen.

Generated by Feedzy