KPA, KBS en BBS trekken zich terug van defilé

Het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de leden van de stichting Beveiliging en Bijstands dienst Suriname (BBS), hebben besloten zich officieel terug te trekken van deelname aan het defilé, dat gepland staat voor 25 november. De reden hiertoe is, dat de voormelde korpsen al geruime tijd geen uitrusting en uniformen meer hebben gehad vanwege het miniserie van Justitie en Politie.

Volgens de de leden van de korpsen, zijn er ook veel interne zaken die gerealiseerd moeten worden, maar die op zich laten wachten. De bonden van deze korpsen lieten weten, dat de leden het wachten zat zijn en dat dit naar het schijnt de eerste stap is richting een mogelijke actie. Binnen het ministerie van Justitie en Politie hebben verschillende bonden, behalve die van het KPS, besloten niet meer deel te nemen aan het defilé. Ook het Korps Brandweer Suriname (KBS), heeft zich nu teruggetrokken van de deelname aan het defilé. President Santokhi is schriftelijk op de hoogte gesteld over de afzeggingen.

Bij de grootste deelnemer, het Nationaal Leger (NL), heerst er nog onenigheid over deelname. Een deel wenst niet mee te doen vanwege de beroerde situatie in het leger, terwijl een ander deel zich wel beschikbaar wenst te stellen.

Het Korps Politie Suriname (KPS) maakte onlangs bekend, dat in verband met de te houden parade op vrijdag 25 november aanstaande, de oefeningen in verband met deze activiteit  zullen plaatsvinden. Deze vooroefeningen zullen voornamelijk in de ochtenduren plaatsvinden en wel op de volgende dagen: woensdag 2, vrijdag 4, dinsdag 8, vrijdag 11, dinsdag 15, vrijdag 18 en dinsdag 22 november. De wegen in en rondom de oefenlocaties zullen worden afgesloten of het verkeer omgelegd. Het KPS doet een beroep op weggebruikers, om waar nodig, hun medewerking te verlenen tot een goed en vlot verloop van deze voorbereiding op de parade. Het gaat hierbij om locaties rondom het Politie Opleiding Centrum (POC), Duisburglaan en rondom het Kerkplein.

The post KPA, KBS en BBS trekken zich terug van defilé appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy