Klopp denkt dat Liverpool ‘zichzelf opnieuw moet uitvinden’

NAPELS (ANP) – Jürgen Klopp denkt dat Liverpool "zichzelf weer opnieuw moet uitvinden". Dat zei de Duitse trainer na de duidelijke nederlaag in de uitwedstrijd tegen Napoli. Het werd in Napels liefst 4-1.

"Het lijkt erop dat we onszelf opnieuw moeten uitvinden, want er ontbreken echt veel dingen. Niet in alle wedstrijden, maar nu. Het leuke is dat we midden in een Premier League-seizoen en een Champions League-campagne zitten", aldus Klopp. "We moeten een maner vinden om in vrijwel alles veel beter te worden."

Bij rust keek Liverpool al tegen een 3-0-achterstand aan. "Het is echt moeilijk om te accepteren, maar het is niet zo moeilijk te verklaren als je de wedstrijd hebt gezien. Ten eerste speelde Napoli een heel goede wedstrijd en wij niet", zei Klopp.

"Verder waren we defensief en aanvallend niet compact. Tot Thiago Alcantara het veld betrad, kan ik me geen 'tegendruksituatie' herinneren, we stonden te ver uit elkaar. Alles is duidelijk, maar waarom het gebeurde kan ik nu niet beantwoorden, laat me erover nadenken. Het is een heel bittere pil die we moeten slikken."

Liverpool stond vorig seizoen nog in de finale van de Champions League. In 2019 won de ploeg van Klopp het toernooi.

Volgende week is Ajax op Anfield de tegenstander van Liverpool.

Source