Kees van der Spek voelde harde reacties op ‘vakantieliefde’-verhaal al aankomen

Kees van der Spek trapt zijn aflevering van Oplichters Aangepakt af met de woorden: „Twitteraars zullen wel weer klaar zitten met hun vernietigende oordeel”. En dat blijkt als tv-kijkers het „bizarre” verhaal van Wendy horen, die werd opgelicht door haar vakantieliefde. En daardoor 2 ton, gefinancierd door haar ouder, kwijtraakte. Maar er klinkt ook medelijden.

De 38-jarige Wendy uit Volendam kan van Oplichters Aangepakt-kijkers op keiharde reacties rekenen. Dom, naïef, stom en ‘hoe kun je zoiets doen’, klinkt het op haar verhaal. Maar toch besloot de Volendamse Van der Spek in te schakelen en haar verhaal te delen. Om andere vrouwen te waarschuwen en haar eigen trauma te verwerken.

Een volwassen, getrouwde vrouw, moeder van 2 kinderen… ik snap echt niet hoe mensen zo naïef of blind kunnen zijn. En dan die arme ouders, dik 2 ton kwijt… #keesvanderspek #oplichtersaangepakt

— Daan schrijft (@daanschrijft) November 1, 2022

Wendy werd oplicht door Turkse vakantieliefde

Liefde maakt blind, luidt het bekende gezegde. Dat bleek overigens ook uit een eerdere Oplichters Aangepakt-aflevering over een vrouwelijke Tinder Swindler. En dat geldt nu ook voor Wendy die veel geld kwijtraakte aan een louche, agressieve en kwaadaardige Turkse vakantieliefde.

Mehmet troggelt namelijk, onder het mom van liefde, geld bij haar af. Onder meer voor een Audi, een avocado-plantage, transformaties voor Wendy’s uiterlijk en een huis voor haar schoonmoeder. 2 ton in anderhalf jaar tijd om precies te zijn. Geld dat Wendy zelf niet kon betalen en haar ouders haar voorschoten.

Ik had Mehmet vol in beeld gezet en niet geblurd.#keesvanderspek

— Marco (@MarcoFerment) November 1, 2022

Wat een bizar verhaal dit….. #keesvanderspek

— Wilfred Kluin (@wilfredkluin) November 1, 2022

En die ouders, stelden zij geen vragen??
Alleen maar vragen hier..#keesvanderspek

— Lammy Gruisinga (@LammyGr) November 1, 2022

Kees van der Spek gaat met Wendy op zoek naar Mehmet

Je voelt de bui al hangen, de intenties van Mehmet waren niet goed en uiteindelijk dumpt hij haar op laconieke wijze. Maar het geld aftroggelen gaat door. Wendy is bang en Mehmet heeft haar volledig in zijn macht. „Hier trap je toch niet in”, dacht Wendy over vergelijkbare verhalen. Maar de vrouw is inmiddels radeloos, eet niet meer en loopt bij een psycholoog.

Er volgt een confrontatie in Turkije, waarbij Mehmet met een list in de val wordt gelokt. Wendy blijkt nog steeds bang, onzeker en gevoelig voor de manipulatie van haar ‘vakantieliefde’. Ze moet steeds huilen, overgeven en trekt de situatie heel slecht. De aflevering eindigt met een emotionele confrontatie, waarna Wendy de zaak voor zichzelf kan afsluiten.

Naast onbegrip ook medelijden van Oplichters Aangepakt-kijkers

Ondanks veel onbegrip en haatdragende reacties, klinkt er bij sommige kijkers ook medelijden. Voor Wendy en haar ouders. En benoemen zij dat het ook moedig is, dat Wendy toch naar buiten treedt over deze oplichtingspraktijken.

#keesvanderspek Oké, het is dom, maar mag er ook even stil worden gestaan bij hoe knap het is dat ze dit durft te delen?! Zij schaamt zichzelf dood….

— Noortje Eijkelenboom (@NoortjeEijkele1) November 1, 2022

#keesvanderspek och vrouwke toch pff hoe kun je het zo ver laten komen, liefde maakt echt blind, bizar wat een vieze vuile parasiet die vent.

— Frnk (@dropliefhebber) November 1, 2022

#keesvanderspek is trending. Helemaal prima, maar slachtoffers schofferen is niet cool. Die vrouw is getraumatiseerd en ziet zelfs een psycholoog. De kans dat ze PTSS heeft is groot. Liefde maakt blind. “Dat gebeurt mij niet”, zie je zo vaak bij dating scams. Tot het wel gebeurt.

— Dennis de Wit (@DennisdeWit) November 1, 2022

We kunnen er met z’n allen iets van vinden maar zelf heb ik respect voor haar moed dat ze hiermee op tv stapt. #keesvanderspek

— Niets des vaderlands (@jckstar1) November 1, 2022

Deze vrouw had in bescherming genomen moeten worden door haar omgeving, haar ouders en ex hadden véél eerder in moeten grijpen!
Kom nou toch, ruim 2 ton #keesvanderspek

— Lammy Gruisinga (@LammyGr) November 1, 2022

Je kijkt Oplichters Aangepakt terug via RTL 

Maryam Hassouni stopt als actrice door ‘tenenkrommende’ wereld en maakt indruk bij Khalid & Sophie

Generated by Feedzy