Jones: “Regering heeft geen aandacht voor vissers in Suriname”

De regering schijnt volgens NDP-parlementariër Ebu Jones geen enkele aandacht te hebben voor de vissers in Suriname. Dit zei hij tijdens de begrotingsbehandeling. “Terwijl de regering bezig is te onderhandelen met de Guyanezen met betrekking tot visvergunningen en noem maar op schijnt deze regering geen enkele aandacht te hebben voor de vissers in Suriname. Als we kijken naar Nickerie is vissen een belangrijke bron van inkomen,” stelde Jones.

Hij noemde de situatie te Zeedijk waar de aanmeersteiger van de beroepsvissers is, gevaarlijk en een schande. De regering zou volgens Jones juist de faciliteit van de vissers moeten upgraden om zodoende onze productiviteit omhoog te schroeven.

“Maar de aandacht is gevestigd op visvergunningen voor Guyanezen, terwijl onze vissers elke ochtend vroeg opstaan. Ze gaan op de rivier en op zee en als ze terugkomen, moeten ze een gevaarlijke situatie langs de rivier aantreffen. Het is een schande om te zien. Ik vraag de regering serieus aandacht voor de vissers te Zeedijk,” aldus Jones.

Mahinder Jogi (VHP) vroeg de spreker om met feiten aan te geven of het de regering-Santokhi is, die de situatie op Zeedijk heeft gecreëerd. “Was het niet eerder dan de afgelopen twee jaren dat de situatie daar zo was. En was het toen geen schande? Is het de regering-Santokhi, die het minivisserijcentrum te Zeedijk heeft vernietigd? Is het de regering-Santokhi die het visserijcentrum te Boskamp heeft vernietigd? Is het de regering-Santokhi, die het visserijcentrum te Nieuw-Amsterdam heeft vernietigd? Het is goed om dichtbij de waarheid te zijn en geen verhalen te vertellen, omdat we de gelegenheid hebben gehad om via de microfoon in de huiskamer te zijn,” aldus Jogi.

Na de opmerking van Jogi kwam er een felle aanmaning van Melvin Bouva (NDP), die duidelijk stelde dat antwoorden als ‘de vorige regering’ geen oplossingen brengen voor de problemen van de samenleving. Hij riep de coalitie op om hun verantwoordelijkheid te nemen en niet telkens terug te gaan naar wat de vorige regering gedaan heeft. Terwijl Jogi weer aankaartte, wat de vorige regering gedaan had, had Jones er genoeg van en viel Jogi in de reden. De vergadering werd hierna voor enkele ogenblikken geschorst.

Source