Jones: “Bestuurlijke chaos in Nickerie”

NDP-parlementariër Ebu Jones bestempelt de situatie in Nickerie momenteel als een bestuurlijke chaos. Er gebeurt van alles en nog wat in Nickerie, maar dat niemand volgens hem wat zegt. Jones haalde verschillende zaken aan die in Nickerie geschieden en niet juist zijn.

“Er is een districtscommissariaat daar waar het beleid op nul gesteld is. Er is een ernstige situatie in Nickerie waarbij er een toename is van de ziekte van Weil. Het MMC in Nickerie kan dat niet aan. Het beleid daar is een nul”, stelde Jones.

Assembleelid Harriet Ramdien (VHP) bevestigde dit en zei dat Nickerie nu te kampen heeft met een rattenplaag die zorgt voor onrust. Zij bedankte de minister van Volksgezondheid dat hij naar Nickerie is afgereisd en zich heeft ingezet om het probleem aan te pakken. “Er is een team dat hard werkt om het probleem op te lossen en het werkt. Grofvuil wordt opgehaald. Er zijn nog een aantal zaken en ik vraag niet te verslappen, omdat er ook cases van dengue zijn in Nickerie”, zei Ramdien.

Jones haalde verder aan dat wanneer patiënten binnenkomen bij het Mungra Medisch Centrum (MMC), zij weggestuurd worden om medicijnen bij de Chinees op de hoek of bij een apotheek te gaan kopen om toegediend te worden door het ziekenhuis. Dit terwijl je juist bij het ziekenhuis gaat voor medische hulp, aldus het assembleelid. Jones deelde ook mee dat er medicijnen worden gesmokkeld vanuit Guyana. Hij sprak ook over agenten die bij de grens geld nemen en boten de grens laten oversteken.

“De overheid stelt zand en waste materiaal beschikbaar voor wegen, maar eenieder kan het gaan ophalen. Er is geen controle. Niets. Er wordt een gebouw neergezet op een berm. De dc zegt dat zij geen toestemming verleent en vanuit het kabinet wordt er diezelfde middag gebeld en de commissaris moest haar besluit intrekken. In Nickerie is er een chaos”, zei Jones.

Ook zijn de wegen onbegaanbaar terwijl er wordt gezegd dat er geld beschikbaar is gesteld om zand aan te schaffen voor de wegen. Echter gebeurt er niets en kunnen de mensen niet naar hun terreinen. “Lachmanproject is een rommel, niemand kan die wegen op”, aldus Jones.

Source