John Seedorf: “Is een gelul met deze klootzakken”

Voorzitter John Seedorf van de Bond Personeel Brandweer Suriname is woest op de bestuursleden die hem bekladden. Althans zo verwoordt hij zijn reactie aan Suriname Herald. “Het is een gelul met deze mensen. Ze zijn een paar payongwaaiers die negatief beladen zijn. Ze willen me breken. Het is een leugen. Maakt u contact met het Openbaar Ministerie (OM) en de procureur-generaal (pg),” slaat Seedorf terug.

Ondanks het verzoek aan het OM om de rekening vrij te maken is het niet gebeurd, beweert Seedorf. Het is naar zeggen van de bondsman niet vrijgegeven, omdat het onderzoek over mogelijke verduisterde gelden nog gaande is. Intussen zijn zestien maanden verstreken. “Niemand kan mij een indicatie geven wat ik heb gedaan. Ik word ervan beschuldigd dat ik gelden heb verduisterd, maar geen van ze kan zeggen hoeveel.”

Eerder vandaag hebben anonieme bronnen binnen het Korps Brandweer Suriname (KBS) aan de redactie meegedeeld, dat de rekening die door de pg bevroren was is leeggehaald. Seedorf verwijst deze informatie naar het rijk der fabelen. Hij zegt dat bankrekening sinds 2019 bevroren is en dat er sindsdien geen cent kan worden gelicht.

“Ik ga door met de moeilijkheden van de organisatie. Ik ben bezig met de regering en ook de minister van Justitie en Politie.” De bond heeft naar wat Seedorf de redactie voorhoudt, sinds 2019 geen tegemoetkoming aan hem gegeven. “Ik ga dat niet meer accepteren. Laten ze weer naar de rechter stappen om aan te tonen, dat ik gestolen heb van de brandweerbond. De vakorganisatie moet mij veel geld betalen en ze gaan mij alles moeten geven.”

Seedorf vraagt zich af wat de overige bestuursleden vanaf 2019 hebben gedaan toen bleek dat de vorige regering en de ex-minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, dat deel van het bestuur wel had geaccepteerd. “Ze hebben daarna niets meer gedaan. Moet ik daarvan de schuld dragen?” vraagt een gebelgde voorzitter zich af.

De tirade van Seedorf gaat verder. Op de vraag waarom de ontevredenheid steeds weer terugkeert zegt Seedorf: “Den no wani mi. San ede den kon tek’ mi. Deze klootzakken zijn me komen halen,” eindigt Seedorf zijn tirade.

Naomi Hoever


Source